Over ijvr

ij·ver (de; m; zelfst.naamw.): serieuze aandacht, inzet, vlijt, werkzame toewijding.

Wij zijn Chantal en Priscilla van Gastel. We noemen onszelf entrepresoeurs: we schrijven en ondernemen samen. Uit onze eigen drang naar creativiteit en idealisme is IJVR ontstaan.

IJVR is een state of mind

IJVR is de mindset van creatieve geesten. Er zijn twee verschillende paden te bewandelen in het leven. Het gebaande pad van zekerheid en conventies, dat er netjes onderhouden bij ligt en waarvan je al precies kunt zien waar het naartoe gaat. Of het pad van creativiteit, dingen anders doen. Een kronkelig pad, met steile stukken en afdalingen, en stukjes waar jij zelf het pad zal moeten maken. Waar het op uitkomt, dat weet je niet precies. Het enige wat je je weet, is dat het voelt alsof daar je roeping ligt. Je weet dat je hard moet werken, dat je zelftwijfel zal moeten overwinnen, en dat niet iedereen zal begrijpen waarom jij juist dat gekke kronkelpad kiest. Maar je weet ook dat het het waard zal zijn. Dat je onderweg dingen leert, interessante mensen ontmoet en inspiratie zal vinden.

Creativiteit

IJVR is de mindset van mensen die kiezen voor het kronkelpad. En ijvr.nl is de plek waar je niet de uitzondering bent, waar je inspiratie kunt putten uit anderen die dat pad bewandelen, en waar je aanmoediging kunt vinden. Juist waar je andere wegen durft in te slaan, ga je magie vinden. Met IJVR kom jij er ook.

Waarom?

Dat jij iets bijzonders wil doen, heb je altijd al geweten. Klinkt dat herkenbaar? Bij ons was dat namelijk wel zo. Als kind konden wij al geen antwoord geven op de vraag “wat wil je later worden?” omdat er geen beroep was wat bij ons paste. En toen we ouder werden, merkten we dat onze doelen en ambities anders waren dan die van onze vrienden en familie. Dus volgden we de gebaande paden, kozen allebei een studie – de een met wat meer succes dan de ander – en zochten een baan die daarbij aansloot. Maar ondertussen bleef dat gevoel altijd knagen, dat dit het niet was. Dat we iets wilden doen dat betekenis voor ons had. Iets bijzonders.

Dat bijzondere kan van alles zijn. De wereld verbeteren, tekenen, fotograaf worden, je eigen onderneming starten, reizen, bloggen, een boek schrijven, zingen. Misschien weet je nog niet eens wat het precies is dat je wil, maar weet je wel dat er iets anders moet.
Misschien heb je alleen een idee. Iets ruws en ongrijpbaars. Misschien duw je die ideeën steeds maar weg, omdat ze niet praktisch zijn, omdat ze je afleiden, en een beetje bang maken. Of omdat je niet weet waar je zou moeten beginnen.

Begin

Het maakt niet uit waar je begint. Durf. Begin, waar dan ook. Het doet er namelijk niet toe hoe je in beweging komt, als je het maar doet. Met kleine stapjes kom je er ook. Zie het een ontdekkingsreis. Heb plezier, verander, open je mind, stel je doel. Blijf leren. Als je faalt, begin je opnieuw. Deel je werk. Laat jezelf zien. Zet je volledig in. Steun anderen die hetzelfde doen. Dat is waar IJVR voor staat.

De muur doorbreken

Onze eigen weg naar creatief werken en leven was lang en vol obstakels. En dat gaat die van jou ook zijn. Soms gaan dingen mis, loop je tegen een muur aan en weet je niet hoe je verder moet. Maar die muren hebben een reden. Ze helpen je inzien hoe graag je iets wilt bereiken. Ben je bereid het nog eens te proberen? Nog harder te werken?
Ook dat is IJVR; het overwinnen van obstakels en het doorbreken van de muren die je tegenhouden. Net een stapje verder gaan, ergens voor willen knokken, staan voor wie je echt bent en doen wat je echt wil doen. Je werk laten zien.

We hopen dat het een plek is waar je je thuis zult voelen en waar we je tegelijkertijd kunnen uitdagen om meer uit jezelf te halen. Welkom bij ijvr. Fijn dat je er bent. Aan het werk!

Liefs,
Chantal en Priscilla.

 

Chantal en Priscilla van Gastel IJVR

Chantal en Priscilla van Gastel – entrepresoeurs

Fotocredits: Evelien Oerlemans